Fogimplantátum Miskolc

Precizítás és szakértelem

Fogimplantátumról

Miért jó választás a fogimplantátum?

A hiányzó fogak helyettesítésének a legmodernebb módja a fogászati implantátum, vagyis a műgyökér beültetése az állcsontba. Kedvező feltételek mellett az implantátumokkal helyettesített fogak mind funkcionálisan, mind pedig esztétikai hatásukat tekintve a természetes fogakhoz hasonlók. A rendelőnkben alkalmazott fogimplantátumok magas minőséget képviselnek és 96-100%-os sikeraránnyal rögzülnek. Az elérhető eredmény azonban összefügg a kiindulási helyzettel.

Csavaros titánium implantátum.

A fogimplantátum előnyei.

 • A fogimplantátum önállóan vagy több műgyökérrel összekötve helyettesíti a hiányzó fogat, fogakat. Az implantátumokra többféle fogmű ráépíthető.
 • A hídpótlás elkerülhető, a hiányt határoló egészséges fogak sem funkciójukban, sem esztétikailag nem sérülnek, ha a foghiány helyére műgyökér kerül beültetésre.
 • A rágófunkció helyreállítható.
 • A foghiányok okozta megváltozott arcesztétika helyrehozható, javítható.
 • A foghiány miatti csontvesztés megállítható.
 • A fogimplantátum javítja az életminőséget.
 • A műgyökérnek köszönhetően sokkal tartósabbak és stabilabbak a különféle fogpótlások.

További információk a kezelésről

Miskolci Fogorvosok: Dr. Hornyák Csaba és Dr. Czina Zsuzsanna.

Rólunk

Dr Czina Zsuzsanna Implantológus- Szájsebész “Master” képesítését az “International Medical College Master Program” keretében a Duisburg-Essen Egyetemen szerezte. Általános orvosi diplomája mellett, fog- és szájbetegségek, valamint konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa. A Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karának tutora.
Dr. Hornyák Csaba fogorvosi diplomáját a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karán szerezte. Pályája kezdetétől elkötelezte magát a minőségi munka mellett. Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosi végzettségét Budapesten, a Semmelweis Egyetemen abszolválta. Fő szakterületei a szájsebészeti és implantációs beavatkozások, valamint a protetikai munkák és fogpótlások készítése.

Implantálás menete

Fogimplantátum beültetése

A fogimplantáció nemcsak precizitást, hanem komoly orvosi szakértelmet igénylő beavatkozás. A teljes folyamat a kiindulási helyzettől függően akár több hónapot is igénybe vehet. A következőkben lépésről-lépésre bemutatjuk a műgyökér beültetésének fontosabb munkafolyamatait.

01

Állapotfelmérés és konzultáció

Az implantációra jelentkező páciens első alkalommal egy állapotfelméréssel egybekötött konzultáción vesz részt, ahol részletes tájékoztatást adunk arról, hogy milyen eredmények érhetők el a beavatkozás által. Megbeszéljük az összes alternatív lehetőséget, azok minden előnyével és hátrányával együtt.Válaszolunk a páciens felmerülő kérdéseire, átbeszéljük a kezelés lehetséges menetét és a várható, esetleges komplikációkat.

02

A kezelés megtervezése

A pácienssel történt közös, a kezelés módjára vonatkozó döntés után megtervezzük a kezelés pontos menetét, módját. A fogimplantátum beültetésekor a funkció helyreállítása mellett az esztétikum is nagyon fontos a számunkra, különösen a legnagyobb szakmai kihívást és esztétikai elvárást jelentő mosolyzónában. A rendelőnkben elérhető digitális diagnosztikai eszköz, a CBCT készülék nélkülözhetetlen segítséget ad az egyedi kezelési terv összeállításához és a precíz kivitelezéshez. A kezelések megfelelő ütemezéséről páciensünkkel közösen döntünk.

03

Fogimplantátum csavar beültetése

Az implantációs beavatkozás sikeressége összefügg a meglévő csont mennyiségével és minőségével. Amennyiben nem áll rendelkezésre elegendő csont, de adott a lehetőség, csontpótlást végzünk. A modern fogimplantációs technikáknak köszönhetően ma már jelentősen csökkenthető a beavatkozások száma és ennek köszönhetően rövidíthető a gyógyulási idő is. Kedvező feltételek megvalósulása esetén, akár a foghúzást követően azonnal beültethető az implantátum. Ezzel a beavatkozással nemcsak a csontveszteség csökkenthető, de a sebészi beavatkozást is csupán egyszer szükséges átélnie a páciensnek. Ideális esetben a műtétet követően rövid időn belül terhelhető is a beültetett implantátum, vagyis elkészülhet a fogmű. A beavatkozás minden esetben helyi érzéstelenítésben történik, így teljesen fájdalommentes. Az implantátum helyét gondos tervezéssel és precizitással alakítjuk ki, ezt követően nagy odafigyeléssel helyezzük be a műgyökeret az állcsontba, a sebet pedig varratokkal zárjuk. A műtétet követően azonnal kontroll röntgenfelvételt készítünk, így ellenőrizzük az implantátumok helyzetét. A varratokat általában a kezelést követő második héten távolítjuk el. A gyógyulási periódus általánosságban 3 hónap, de ha csontpótlás is történik, akkor a gyógyulásig tartó időszak egy kicsit hosszabb is lehet. Ez idő alatt a fogimplantátum körül megtörténik a csontosodás és kialakul a megfelelő stabilitás.

04

Ínyformázás

A gyógyulási periódus végén szabadítjuk fel az implantátumot. Ilyenkor feltárjuk az implantátum felett lévő ínyt és a műgyökérbe egy gyógyulási csavart helyezünk. Ez a gyógyulási csavar kialakítja a megfelelő ínyformát, amely a felépítmény esztétikus, higiénikus megjelenéséhez szükséges. Amennyiben az ínyviszonyok nem ideálisak, ínyplasztikával egészségesebb és esztétikusabb környezetet alakítunk ki a pótlásunk számára.

05

Precíziós lenyomatvétel és tervezés

Az ínyformázást követően történik a lenyomatvétel, amelynek segítségével a fogtechnikai laborban elkezdődhet az egyedi fogmű tervezése.

06

Fogpótlás és korona készítése

Fogpótlások készítésekor törekszünk a természetes fogakkal mind funkcióban, mind esztétikában egyenértékű hatás elérésére. A fogpótlások rögzítése ragasztással vagy csavarozással is megvalósítható, a csavarozással való rögzítés azonban nem minden esetben kivitelezhető. Amennyiben ez utóbbi lehetőség adott, úgy bármilyen szükséges esetben a felépítmény sérülés nélküli eltávolítása, javítása könnyen elvégezhető. Ha fogatlan állcsont esetében kevesebb a csontkínálat, de a frontrészen még megtartott az állcsontgerinc, akkor az úgynevezett “ All-on-4” és” All-on-6 “ koncepció alkalmazásával lehetséges rögzített fogpótlást készíteni. Ilyenkor a megfelelő méretű implantátumokat speciális szögben ültetjük be, ezzel kompenzálva az állcsontgerinc szegényes csontkínálatát. Fontos azonban tudni, hogy az állcsont minősége ebben az esetben is meghatározza a beavatkozás elvégezhetőségét. A felső állcsontba 6 darab, az alsóba pedig minimum 4 darab fogimplantátum behelyezésével készülnek ezek a típusú rögzített fogpótlások. Szegényesebb csontkínálat, vagy teljesen fogatlan állcsont esetén, amikor már nem lehetséges teljesen rögzített, kivehető rész nélküli fogmű készítése, úgynevezett kombinált fogmű alkalmazását teszi lehetővé az implantátumok behelyezése. Ilyenkor az implantátumokra készül egy fix, rögzített rész, amelyhez stabilan, elmozdulásmentesen csatlakoztatjuk a kivehető részt. Így biztosítjuk mind esztétikailag, mind funkcionálisan a fogazat helyreállítását. Összességében elmondhatjuk, hogy implantátumok alkalmazásával mindig jobb minőségű fogpótlás készíthető, mint anélkül.

07

Kontroll, gondozás

A pontos tervezéssel, gondos kivitelezéssel elvégzett műgyökér beültetések ritkán okoznak komplikációt, a beavatkozások 95-100%-ban sikeresek. A fogimplantátumok hosszú távú túléléséhez fontos azonban a gyulladásmentes környezet, amelynek lényeges tényezője a professzionális és speciális fogtisztítás. A szájhigiénés gondozásra és az otthoni fogápolásra a páciensnek nagy hangsúlyt kell fektetnie. A módszerek elsajátítását megtanítjuk. Rendszeres rendelői kontroll során nyomonkövetjük és ellenőrizzük az implantátumok állapotát, valamint az ínyviszonyokat, hogy megakadályozzuk az esetlegesen előforduló gyulladásos szövődmények kialakulását. A hosszú távú sikerességhez mindenképpen szükséges a rendszeres rendelői ellenőrzésen való megjelenés.

+1

Fogimplantátum gondos tervezéssel

A hiányzó fog pótlására jelenleg a legmegbízhatóbb és legkényelmesebb megoldást a fogimplantátumok adják. Az implantáció megfelelő kivitelezéséhez elengedhetetlen a precíz tervezés, a megfelelő tapasztalat, valamint a szépérzék, amely szakmai hozzáértéssel párosul. A rendelőnkben rendelkezésre álló modern technikai felszerelés, CT készülék, speciális sebészeti eszközök, valamint szakmai elkötelezettségünk az innováció és a magas minőség mellett, mind-mind azt a célt szolgálja, hogy a legmegfelelőbb, legkorszerűbb fogpótlások készüljenek. Felmerülő kérdéseivel keressen minket bizalommal. Szeretettel várjuk rendelőnkben!

Perfekt Dent fogorvosi rendelő, fogorvosi székkel és műszerekkel.

Rendelő

Rendelőnk elhivatott az empatikus, páciensközpontú ellátás mellett, ezért minden egyes páciensünk maximális figyelmet kap tőlünk. Hisszük, hogy a legmegfelelőbb megoldásokat csakis gondos, tudatos tervezéssel és odafigyeléssel érhetjük el. A fogimplantátumok beültetése részletekig megtervezett kezelések alapján történik. A beavatkozás sikeréhez high-tech diagnosztikai eszközök (panorámaröntgen, CBCT) és műtéti sablonok, speciális fogsebészeti eszközök adnak segítséget. A felépítmények készítésében a partner fogtechnikai laboratóriumaink 3D-s tervezése és egyedi kivitelezése, pontosabb, magas minőségű fogműveket eredményez. A kiváló munkához elengedhetetlen az orvosok szakmai hozzáértése, felkészültsége is, ezért fogorvosaink rendszeresen bővítik az implantológiai tudásukat mind hazai, mind pedig nemzetközi kurzusokon. Rendelőnkben csakis kiváló minőségű titániumból készített fogimplantátumokat használunk.

További információk a kezelésről

Implantátumhoz rögzíthető teljes fogpótlás.

Fogimplantátum ára

Mennyibe kerül egy fogimplantátum?

A fogimplantátum költségét számos tényező befolyásolja, mint például a fennálló foghiány mértéke és az esetleges csontveszteség súlyossága. Az eltérő kiindulási helyzetek minden esetben egyedi megoldásokat, emiatt egyedi árajánlat és kezelési terv készítését igénylik. Mindig gondos szakorvosi vizsgálatot követően és a páciens igényeinek a figyelembevételével határozzuk meg a kezelés módját és így az implantációs folyamat költségének pontos összegét.

+36-30/323-8933

Gyik

Gyakran ismételt kérdések

 • Mekkora fájdalommal jár a fogászati implantáció?

  A fogimplantátum beültetése helyi érzéstelenítésben történik, így a kezelés teljesen fájdalommentes.

 • Ha kedvezőek a feltételek és emiatt nem szükséges csont- vagy ínypótlás, akkor a beavatkozás mindössze fél-egy órát vesz igénybe, de természetesen a kezelés hossza függ attól is, hogy hány implantátumot, hány régióban helyezünk el.

 • A titánium gyökér becsontosodásához legalább 3-6 hónap gyógyulási idő szükséges. A gyógyulási folyamat azonban egyénenként eltérő lehet. Erre az időszakra ideiglenes fogpótlást készítünk, így a foghiány észrevétlen maradhat a gyógyulási periódusban.

 • Az implantáció jelenleg a legmegbízhatóbb hosszú távú megoldás a hiányzó fogak helyettesítésére. Megfelelő csontállomány és fogápolás mellett az implantátumok több évtizedig is biztos megoldást jelenthetnek.

 • Az implantátum a legmagasabb minőségű fogpótlás, mind a funkciót, mind pedig az esztétikai hatást tekintve, ezért magasabb árszínvonalon vehető igénybe. Ugyanakkor fontos mérlegelni, hogy ez a megoldás mindig jobb rágásfunkciót, ezáltal jobb életminőséget eredményez, mint ami nélküle elérhető.

 • A technológiai fejlődésnek és a modern fogorvosi technikáknak köszönhetően néhány komolyabb betegségben szenvedő páciens kivételével bárki számára készíthető fogimplantátum. A dohányzás azonban az egyik legnagyobb rizikófaktora a sikeres beavatkozásnak és az implantátumok hosszútávú túlélésének, de ettől függetlenül a dohányzó páciensek számára is készülhet fogimplantátum.

 • Az érzéstelenítő hatása alatt nem javasolt a rágás, valamint szilárd ételek fogyasztása. Amint az érzéstelenítő hatás elmúlik, úgy az orvos utasításainak megfelelően szabad terhelni az érintett állcsontrégiót. Ideiglenes fogpótlás viselésekor azonban fontos figyelni arra, hogy a kemény és intenzív harapást igénylő ételek továbbra is kerülendők.

 • A fogimplantátum megfelelő ápolása kulcsfontosságú, nagyobb odafigyelést igényel, mint a saját fogazat. A fogmosás legalább napi kétszer, de lehetőség szerint minden étkezés után ajánlott, szükség szerint kiegészítve fogselyem és fogköztisztító kefe használatával. Az otthoni ápolás mellett pedig különösen fontos az általában fél évente esedékes kontroll vizsgálatokon, valamint a professzionális tisztításon való részvétel.

 • Erre a kérdésre nehéz felelősségteljesen igen választ adni. Elméletileg lehetséges, azonban a szükséges orvosi kezelések alkalmai egyénenként változnak. A kezelések alatt, s azokat követően szükséges lehet fájdalomcsillapító, illetve antibiotikum szedése. Mi azt tanácsoljuk, amennyiben nem sürgős a beavatkozás, úgy érdemes tervezetten, a várandósság előtti vagy utáni időszakban elvégezni a nagyobb fogászati kezeléseket.

 • Rendelőnkben szigorúan a járványügyi előírásoknak megfelelően történik minden kezelésünk.

 • Rendelőnkben szigorú szabályokat dolgoztunk ki pácienseink és orvosaink egészségének védelmében. Pácienseinket kizárólag előre egyeztetett időpontban áll módunkban fogadni. Megkérjük kedves pácienseinket, hogy kezeléseikre minden esetben pontosan érkezzenek, ezzel is csökkentve a kontaktust az esetlegesen ott tartózkodó többi pácienssel. Amennyiben lehetséges, kísérőszemély nélkül érkezzenek. Az érkezést követően kötelező a fertőtlenítő kézmosás a kihelyezett szappannal és fertőtlenítővel. A váró területén kötelező a maszk viselése, valamint az ajánlott 1,5 méteres távolság betartása az esetlegesen ott tartózkodó többi pácienstől. Gyakori szellőztetéssel biztosítjuk a légcserét. A kezelések alatt használt fúrófejekből érkező víz Hyperiol oldatot tartalmaz, ezáltal is megelőzve a vírusok légtérbe kerülését. Kezeléseink előtt Hyperol oldatos öblögetésre kerül sor, ezáltal is csökkentve a fertőzés lehetőségét.

Kapcsolat

Perfekt-Dent Fogászat

A fogimplantátumok és fogpótlások specialistája
Keressen minket bizalommal!

3525 Miskolc, Kossuth Lajos utca 3. 1/2.
H-SZ: 09.00 - 15.00
K-CS: 12.00 - 18.00
+36-30/323-8933